Realizácia PPÚ

2 príspevky / 0 new
Posledne pridané
Vladimír Juhás (bez overenia)
Realizácia PPÚ

Dobrý deň.
Prosím, vedel by mi niekto zodpovedne povedať, kedy sú vykonané pozemkové úpravy? Sú vykonané tým, že sa zapíše nový stav na katastri? Lebo v teréne je skutočnosť rovnaka. Podľa projektu pozemkových úprav by sa mali vybudovať nové cesty pre zabezpečenie prístupnosti ku každému pozemku. Nám oznámili, že pozemkové úpravy sú skončené. Ale prístup k pozemkom nie je žiadny. To si teraz môžem urobiť cestu krížom cez polia k svojmu pozemku? Alebo mám čakať kým niekto, niekedy urobí cesty podľa projektu poz.úprav?
Podľa §12 ods.3 Zákona 504/2003 Z.z. ak na pozemok nie je prístup, nájom sa neskončí skôr, než sa vykonajú pozemkové úpravy. Takže ako je to vlastne? Kedy sú pozemkové úpravy vykonané? Kedy vlastne mám svoj pozemok prístupny podľa zákona?
Ďakujem

Ing.Jozef Bugár (bez overenia)
Realizácia PPÚ

Neviem sa pasovať do pozície že som ten, kto Vám má odpovedať zodpovedne ako to požadujte, ale myslím, že odpovede sú nasledovné :
– z pohľadu zákona sa za ukončenie starých nájomných vzťahov považuje dátum nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia o schválení vykonania projektu PÚ
– z pohľadu prístupu na pozemky si má vlastník počas trvania projektu uplatniť požiadavku vyčlenenia pozemku do vlastného užívania, pretože pokiaľ si nechá nový pozemok vyčleniť v lokalite kde pozemky bude užívať poľno-podnik, tak pre tieto pozemky sa neuvažuje s nutnosťou budovať všetky v projekte navrhnuté komunikácie
Nedá sa razom odpovedať na všetky vaše otázka a podotázky a pod. V princípe platí to, čo som uviedol vyššie.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8